“Modernizacija” Radio Karlovcu uzima znatan dio prihoda – prijenosi sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine od sada na YouTube-u

Umjesto na Hrvatskom radio Karlovcu, sjednicu Gradskog vijeća Karlovca sutra će zainteresirani moći pratiti na YouTube kanalu, a tako će biti i u srijedu, kada će prijenos sjednice Županijske skupštine, umjesto na Hrvatskom radio Karlovcu i Radio Ogulinu, također biti na Internetu.

Najavljeno je to na današnjoj zajedničkoj tiskovnoj konferenciji Grada ti Županije, na kojoj je Zoran Cetinjanin iz Gradske uprave pojasnio da je za ovakav prijenos sjednica kupljena jedna kamera i jedno računalo, što su Grad i Županija zajedno platili 20.000 kuna, svatko od njih otvorio svoj kanal pa će izravni prijenosi, a potom i snimke sjednica biti dostupni svima na internetu.

– I sve što se bude događalo u Velikoj gradskoj vijećnici moći će se također prenositi. Potrebno je samo otići na početnu stranicu Youtube-a, unijeti npr. Grad Karlovac, izabrati službeni kanal s logom i pratiti prijenos. Kad sjednica završi, ostaje javno dostupna, najavio je Cetinjanin, napomenuvši da kamera može pokazati cijelu Vijećnicu, zumirati primjerice prezentaciju za govornicom itd.

Kazavši kako vjeruje da će ovakvi prijenosi i snimke naći svoje gledatelje, gradonačelnik Damir Mandić je napomenuo da će im sada biti dostupan i zvuk i slika, te da je ovo još jedan korak ka Pametnom gradu, ali i nastojanjima da rad gradske uprave bude što brži i kvalitetniji, a građanima dostupniji.

– Obzirom na sve ovo, ne bismo više nastavili s prijenosima na Hrvatskom radio Karlovcu. Godišnje nas je to koštalo oko 150.000 kuna, a ideja je da taj novac prenamjenimo za patronažnu službu, odnosno, palijativnu skrb Doma zdravlja, rekao je Mandić.

Karlovačka županija, pak, za prijenose sjednica Skupštine godišnje je Hrvatskom radio Karlovcu i Radio Ogulinu plaćala od 200.000 do 300.000 kuna. Novac koji će uštedjeti, po riječima župana Damira Jelića, izdvojit će za dvije mobilne ambulante, prve takve u Hrvatskoj. Projekt će zaživjeti do kraja godine.

– U dogovorima smo s Ministarstvom zdravstva jer će za te dvije ambulante trebati oko tri milijuna kuna. Ovaj novac od ušteda bit će par kamenčića, ali je slikovita poruka onima najudaljenijima da će imati mobilne ambulante. U njima će moći obaviti preglede, ali nakon toga neće morati u najbliže mjesto po medikamente, nego će jednim dolaskom u mobilnu ambulantu sve riješiti, najavio je Jelić, podsjetivši da traje i realizacija projekta besplatnog interneta i u najudaljenijim dijelovima županije pa će sjednice moći svi pratiti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest