Jurišna puška iz karlovačkog HS Produkta u rukama popularnog akcijskog glumca – Jason Statham iz nje puca u novom filmu

Hrvatska jurišna puška VHS-2 iz karlovačke tvornice oružja našla se u novom filmu s popularnim akcijskim glumcem Jasonom Stathamom, piše Večernji list.

Puška u akciji u rukama glumca vidi se u traileru “Fast&Furious Presents: Hobbs&Statham”. Za Večernji je direktor HS Produkta Željko Pavlin potvrdio da je doista riječ o pušci hrvatskog proizvođača, koja je zbog potreba snimanja akcijskog filma ustupljena jednoj britanskoj tvrtki. Ovo je dakako dobra reklama za karlovačku tvornicu koja je, podsjeća Večernji, već godinama je drugi najveći izvoznik pištolja u SAD, gdje ih je u proteklih desetak godina plasirao više od 5 milijuna primjeraka u pedesetak raznih verzija i 4 kalibara.

Drugi jaki izvozni proizvod HS Produkta jest upravo jurišna puška VHS-2, kojom su naoružani pripadnici HV-a i koji ih nose u svim svjetskim vojnim misijama gdje su angažirani hrvatski vojnici, dakle u Afganistanu, Poljskoj, Litvi, Libanonu…Prošle, 2018. u nekoliko azijskih i afričkih država, poput Iraka i Togoa, izvezeno je oko 45.000 primjeraka jurišne puške s opremom i dodacima.

POGLEDAJTE TRAILER FILMA….

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest