Karlovčanin se na Rakovcu zabio u parkirani automobil, pa pobjegao – sud mu je izrekao vrlo blagu kaznu i vratio mu vozačku, evo zašto

Na Prekršajnom sudu u Karlovcu je 39-godišnji Karlovčanin proglašen krivim i osuđen novčanom kaznom u iznosu od 3.500 kuna jer je prouzročio prometnu nesreću, a onda pobjegao s mjesta događaja.

Dogodilo se to 29. siječnja prošle godine oko 14 sati. On je upravljao osobnim vozilom Ulicom Izidora Kršnjavog u smjeru sjeverozapada, odnosno prema Ulici kralja Petra Krešimira IV. Ušao je prebrzo u desni zavoj, pa je izgubio nadzor nad upravljačem svojeg vozila, te sletio s ceste i udario u vozilo parkirano uz kolnik. Nije stao niti ostavio podatke vlasnici oštećenog vozila, već je nastavio dalje. Zbog prometne nesreće je dobio 1.500 kuna kazne, a zbog bijega 2.000 kuna, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

On je uložio prigovor u obvezni prekršajni nalog kojim mu je kazna izrečena, pa je proveden postupak. Ipak, nije došao na sud, već je putem odvjetnika dostavio obranu koja je pročitana na ročištu. Naveo je kako priznaje prekršaje, ali moli blažu kaznu, jer je nekažnjavan i nezaposlen. Također je zamolio da mu ne uzmu vozačku dozvolu,

Sud mu je kao olakotno uzeo iskreno priznanje oba prekršaja, nekažnjavanost, te to što je nezaposlen, dok otegotnih okolnosti nisu pronašli, te su mu odredili zakonske minimume, a ukupnu kaznu će moći platiti na šest jednakih obroka. Oprostili su mu zaštitnu mjeru oduzimanja vozačke dozvole, jer je sud procijenio da neće ponoviti prekršaj jer je sve priznao a do sada nije prekršajno kažnjavan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest