Novi plan za zadržavanje mladih u Karlovačkoj županiji – dolaze sredstva za stambeno zbrinjavanje na potpomognutim područjima

Slunj - foto ilustracija

Oko 15 milijuna kuna planirana su ulaganja u Karlovačku županiju sa svrhom stambenog zbrinjavanja mladih obitelji i i svih onih koji žele ostati živjeti ovdje, a ne tražiti sreću u nekoj od drugih, bogatijih europskih zemalja.

Ovo je, naime, bila tema jučerašnjeg radnog sastanka župana Damira Jelića i njegovih suradnika s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom.

– Na snagu stupa novi Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, koji ujedno donosi i mnoge pogodnosti. Planirana su ulaganja u Karlovačku županiju u vrijednosti od 15 milijuna kuna, a krajnji cilj je zajedničko rješenje stambenog zbrinjavanja stanovnika koji žele ostati na području Karlovačke županije, javili su iz Karlovačke županije.

Koliko će najavljena ulaganja doista pomoći da se barem ublaži egzodus prije svih mladih i radno sposobnih građana iz Karlovačke županije treba tek vidjeti, no podaci o broju onih koji su napustili domovinu su porazni. Iako točnih podataka nema, no pretpostavlja se da je od ulaska Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije u inozemstvo je odselilo oko 300 tisuća Hrvata i to najviše u Irsku, Njemačku i Austriju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest