Bliži se rok zastare: Ponovo odgođeno ročište za gospodarski kriminal u slučaju otpisa kredita Karlovačke banke – prvookrivljeni nije došao zbog bolesti

Na Županijskom sudu u Karlovcu odgođeno je i drugo ročište zakazano u postupku protiv Mije Bursića, Sande Cvitešić, Danka Seitera i Zdravka Pašalića, okrivljenika za gospodarski kriminal u slučaju otpisa kredita Karlovačke banke Pašalićevom poduzeću “Zagreb drvo” u vrijednosti većoj od 13 milijuna kuna. Sporni kredit ovaj je poduzetnik dobio na gotovo isti način kao i Karlovčanin Nikola Hanžel, zbog čega je karlovački odvjetnik Danko Seiter već bio osuđen, no ubrzo i pomilovan od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Razlog odgode današnje rasprave je nedolazak prvookrivljenog Bursića na sud u Karlovac. Njegov odvjetnik Mate Burazin izvijestio je sutkinju Elmu Kaleb Mamić da je njegov branjenik hitno hospitaliziran na Odjelu neurologije KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, te je sudskom vijeću priložio e-mail koji je o toj okolnosti zaprimio od njegove supruge.

Nedolazak jednog od okrivljenika automatski znači odgodu sudske rasprave. Sutkinja će zatražiti od nadležnog liječnika medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdilo okrivljenikovo stvarno zdravstveno stanje, te ukoliko se pritom zaključi da je raspravno sposoban, izdat će dovedbeni nalog te ga prisilno dovesti na sud.

Naredna rasprava zakazana je za 9. svibnja a samo mjesec kasnije nastupa zastarni rok u predmetu koji se na karlovačkom sudu vuče gotovo dva desetljeća. Nedolazak bilo kojeg od ostalih okrivljenika značio bi i novu odgodu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest