Nagrađeni zaslužni obrtnici: Frizeru Tomislavu Pudini zlatna plaketa Udruženja obrtnika Karlovca, stolaru Dragi Lipošćaku statua

Na prigodnoj svečanosti Udruženja obrtnika grada Karlovca održanoj večeras u Obrtničkom domu u Haulikovoj ulici dodijeljena su godišnja priznanja. Među nagrađenima je i vlasnik brijačnice “Karlo” iz Grabrika Tomislav Pudina koji je zbog svojih brojnih javnih istupa vrlo popularan među građanima, aktivist je i šef “Fašničke Republike Grabrik”. Pudina je primio zlatnu plaketu Udruženja za značajan doprinos u razvoju i radu obrtničkih institucija te postignute značajne rezultate.

“Gospodin Pudina potekao je iz obrtničke frizerske obitelji koju je još započeo njegov djed, nastavio otac Drago, a sada frizerske radnje imaju Dragin sin Tomislav i kćerka Natali …”, piše između ostaloga u obrazloženju dodijeljenog mu priznanja.

– Nakon što sam izučio zanat kod oca 2006. godine sam otvorio vlastiti brijački obrt, a u rad obrtničkih institucija uključen sam već od početka otvaranja obrta, kaže Tomislav.

U obrtničkim institucijama je također poprilično aktivan, član je Skupštine i Upravnog odbora Udruženja. Najveći doprinos obrtništvu daje zadnjih nekoliko godina u Cehu frizera i kozmetičara gdje je nedavno izabran i za predsjednika.

– Na Obrtničkom sajmu u Karlovcu pokrenuli smo reviju frizura, a u jesen prošle godine pokrenuli smo i gradsku manifestaciju Brkovi i brada. Obje ove organizacije izazvale su veliku pozornost javnosti te nas sve u organizacijskom odboru dodatno motivirali da nastavimo dalje i da te dvije strukovne manifestacije iz godine u godinu razvijamo, naglašava Pudina.

Priznanja Udruženja obrtnika za zasluge i uspjehe na unapređenju obrtništva dodijeljena su još u i kategorijama:

Posebne zasluge: optičaru Davorinu Antiću, knjigovođi Željku Bračika, elektroinstalateru Ivanu Crnkoviću, trgovcu Josipu Fištroviću, automehaničaru Matiji Jakopčiću, uraru Vinku Holmutu i karlovačkom gradonačelniku Damiru Mandiću.

Zlatna plaketa: vlasnici kemijske čistionice Gordani Kirinčić, već spomenutome Tomislavu Pudini i cvjećarki Nataliji Mandić Penić.

Statua kao najviše priznanje Udruženja dodijeljena je stolaru Dragi Lipošćaku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest