Počinje gradnja šetnice od Aquatike do drvenog mosta – bit će gotova do Dana piva, uz nju dolaze i klupe, na most rasvjeta

foto ilustracija

Nova šetnica, od Aquatike do Drvenog mosta, bit će završena do Dana piva, odnosno, početka rujna. Bit će duga 541 metar, s odvojcima prema slapu i Pontonskom, svakih 50 metara s odmorištima s klupama, dok će Drveni most dobiti ambijentalnu rasvjetu. Dio je to projekta Susret s rijekom, vrijednog 9,2 milijuna kuna, od kojih je EU bespovratno dala 7,8 milijuna kuna, a karlovačka šetnica prva je faza. Nakon nje, slijedi šetnica uz Kupu u Ozlju, a onda tematska park šetnica blizu Đulinog ponora.

Radove na karlovačkoj šetnici, vrijedne 3,5 milijuna kuna, će izvoditi Arkada i Ena, a počet će za tjedan dana, 18. travnja.

– Unutar same šetnice bit će instalirana javna, odnosno, ambijentalna rasvjeta, a vjerujem da će posebno atraktivna biti ambijentalna rasvjeta Drvenog mosta. Mi smo jedan od rijetkih gradova koji ima kupalište, Foginovo, skoro u centru grada i nadam se da ćemo ovom šetnicom, prije svega zbog nas u Karlovcu, i fizički “zagrliti” Koranu jer ćemo moći prekrasnom šetnicom zaokružiti cijeli potez od Foginovog kupališta do Drvenog mosta. Uvjeren sam da će ovo biti atraktivno i ostalim posjetiteljima karlovačkih atrakcija, od Aquatike nadalje, i da će im ovo biti jedno posebno zadovoljstvo, kazao je gradonačelnik Damir Mandić, za današnje dodjele prvih ugovora u ovom projektu.

Zajednički ga realiziraju Karlovačka županija, tri spomenuta grada, turističke zajednice Ozlja i Ogulina, Natura Viva i Regionalna razvojna agencija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest