Karlovačka županija prvi put dijeli bespovratne potpore poduzetnicima početnicima – Na raspolaganju im 200.000 kuna

foto ilustracija Pixabay.com

– Obzirom na broj otvorenih tvrtki, za očekivati je da će se na poziv javiti lijep broj poduzetnika. Povjerenstvo će izabrati kome će potpore biti dodijeljene i nadamo se da ćemo uskoro moći svjedočiti novom natječaju, kazao je predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman, predstavljajući danas bespovratne potpore poduzetnicima početnicima.

Novi je to program za koji je Karlovačka županija predvidjela 200.000 kuna, namijenjen poduzetnicima početnicima, dakle, onima koji su tvrtku registrirali u posljednje tri godine, sa sjedištem u Karlovačkoj županiji, a bave se prerađivačkom industrijom, građevinarstvom IT industrijom, tehničkim ili uslužnim djelatnostima…

Mogu dobiti od 5.000 do 40.000 kuna, do 80 posto troškova za pokretanje poslovanja, unaprešenje i proširenje djelatnosti, izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU fondova… Javni poziv za dodjelu sredstava u utorak će biti objavljen na web stranicama HGK.

– Ovo je pilot projekt kojim ćemo dodatno olakšati tržišni pristup našim poslovnim subjektima. Velik broj zatvorenih i otvorenih poduzeća 2016. pokazuje da u početnoj fazi poduzetnici imaju problema s egzistiranjem na tržištu i htjeli bismo im na ovaj način “dati vjetar u leđa”, kazao je županijski pročelnik za gospodarstvo Željko Fanjak, napomenuvši da će postupak dodjele biti transparentan i pošten, te da poduzetnici ove potpore mogu dobiti iako su ih dobivali iz nekih drugih izvora, ali ne za istu namjenu, primjerice, nabavu opreme za koju su im ranije odobrena, kao i da je predviđena rigorozna kontrola utrošenih sredstava.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest