Turanj dobio novu svjetlosnu signalizaciju, stanovnici zadovoljni ali podsjećaju: Čekamo ono što ste obećali – gradnju obilaznice

Dok mještani Turnja, Sajevca i okolnih naselja čekaju da instituicije odrade obećano i konačno započnu gradnju obilaznice koja za njih “život znači”, zadovoljni su što se realiziraju dogovorene kratkoročne mjere.

Kako su javili, proteklog je tjedna kod škole postavljen novi svjetlosni upozoravajući znak (40km/h) za školu, pješake i ograničenje brzine te je postavljena puno bolja rasvjeta na pješačkom prijelazu kod škole i kod autobusne stanice.

– Sigurniji je i izlaz na D1 prometnicu iz ulice Turanjski Poloj jer su postavljeni stupići te je zatvoren ulaz na parkiralište na koje se ulazilo preko zebre. Još je samo preostalo postavljanje nadzornih kamera na autobusnoj stanici što vjerujemo da će biti uskoro, rekli su ovoj građanskoj inicijativi koja je nizom prosvjednih šetnji uspjela pokazati, a nadaju se i izboriti za svoju gradsku četvrt bez straha za život djece. Podsjetimo, kap je prelila čašu pogibijom 9-godišnjeg dječaka, a nakon što su Turanjčani godinama upozoravali da je Državna cesta D-1 koja prolazi kroz njihovu gradsku četvrt opasna.

– Bliži se i 30. srpanj 2019., datum do kojeg su obećali krenuti s javnom nabavom za obilaznicu. Sudeći po svemu do sada izvršenome vjerujemo da će tako i biti. I dalje ćemo biti aktivni i ne odustajemo od naših ciljeva, složni su Turanjčani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest