Nakon ponovljenog natječaja ima još mjesta za ugostitelje na Danima piva – neki se požalili da su obveze takve da bi se jedva pokrili!

Veliki zaokret u koncepciji karlovačkih Dana piva po mnogima bi trebao dovesti do najboljeg izdanja ove manifestacije ikad, no nisu baš svi zadovoljni kako se odvija organizacijski dio. Naime, pisali smo o tome da je gradska tvrtka Mladost zbog slabog interesa ugostitelja morala ponoviti natječaj za najam kupola i kućica za ugostiteljsku ponudu na Danima piva, a kako saznajemo, jučer su objavljeni i rezultati natječaja.

Iz Mladosti, gradske tvrtke koja je izvršni organizator manifestacije nam javljaju da je ipak ostalo nepopunjeno pet lokacija, odnosno dvije kupole i dvije kućice na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, te jedna pokretna naprava na ŠRC-u Korana.

Cijena najma kupole je 8.000 kn+PDV, a kućice 5.000 kn+PDV dok je pokretna naprava svega 500 kuna + PDV. Iako se ne radi o preskupom najmu, mnogi karlovački ugostitelji nisu našli računicu da svojom ponudom sudjeluju na Danima piva. Što se krije iza toga ispričao nam je jedan od poznatijih među njima, no zbog raznih razloga u ovom je slučaju htio ostati anoniman.

– Problem je u tome što u ugovorima za najam stoji da svaki ugostitelj mora imati pivski meni i to po najvišoj cijeni od 21 kune. Meni mora sadržavati kobasicu s pecivom i Festivalsko pivo no sponzorski je propisano da se moraju koristiti kobasica PPK, pecivo Žitoproizvod i naravno Festivalsko pivo proizvedeno u pivovari na Dubovcu, priča nam ugostitelj.

Po njemu tu nema ništa sporno, no cijene su te koje su, tvrdi nam, neodržive za svakog tko iz manifestacije ne želi izaći – u minusu i s time da jedva “pokrije” troškove.

– Pecivo nas košta tri kune + PDV, kilogram (10 kobasica) moramo izdvojiti 37 kuna, znači 3,70 kuna + PDV, dok se Festivalsko pivo ne može prodavati za više od 11 kuna. Bačva piva nas košta 235 kuna, znači po pivu mi moramo dati 4 kune + PDV. Cifra za meni je 10,70 kuna + PDV i još kad primjerice, to sve prodamo preko kartice na POS-ovom aparatu gdje moramo dati popust od 10 posto, što nam ostaje, žali se ugostitelj koji nas uvjerava da nije jedini, već da slično razmišlja i većina njegovih kolega koji se dvoume da li da uopće sudjeluju na Danima piva.

– Po ovome ispada da zarada po meniju nije veća od tri – četiri kune, a gdje je još plaćanje najma, radnika, energenata i svega ostalog pa se pitam tko je lud u ovoj računici. Neki ugostitelji imaju svoje jedinstvene proizvode u ponudi za koje imaju i određenu cijenu. Ako mora prodavati kobasicu i pivo za 20 kuna, tko će mu kupiti hamburger, kebab ili nešto drugo po cijeni od 30 i više kuna, dodaje nam.

KAportal.hr 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest