Na ostacima za koje se sumnja da pripadaju nestaloj Francuskinji vidljiv prijelom lubanje, kriminalist tvrdi: Znam kako je umrla

. Još nije službeno potvrđeno da ljudski ostaci pripadaju 23-godišnjoj Anne-Cecile Pinel koja je prije više od tri godine nestala na festivalu psihodelije Momento Demento nedaleko Slunja.

Treba pričekati službeno utvrđivanje identiteta u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati, a policija se zasad ograđuje od veze između pronađenog tijela i nestale djevojke, napominjući da se u ovom trenutku može govoriti o pretpostavkama, sve dok se identitet preminule osobe ne utvrdi DNK analizom.

Crne čizmice kakve je imala, slušni aparatić kakav je koristila i narukvica-ulaznica oko ruke, na kojoj je pisalo Memento Demento, pronađeni uz tijelo ukazivali su  da bi ljudski ostaci koje su tijekom skupnog lova u nedjelju u jutarnjim satima šestorica lovaca LD Srnjak iz Tounja pronašli u mjestu Tržić Tounjski mogli pripadati Anne-Cecile Pinel.

Prof. dr. Dušan Zečević, umirovljeni predstojnik Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, kazao je za Jutarnji list kako je došlo do prijeloma lubanje. “Mogu gotovo sa sigurnošću reći da je navedeni prijelom posljedica pada. Radi se o području koje mi u sudskoj medicini nazivamo dijelom ispod oboda šešira i svi prijelomi koji nastaju ispod oboda šešira su posljedica pada, pri čemu se mora udariti u neki tvrdi predmet da bi do prijeloma došlo, naprimjer kamen, a nikako nije posljedica udarca.

Moguće je da je prilikom pada došlo i do oštećenja kože i krvarenja pa da je bez obzira na protek vremena na kostima lubanje ostalo i sasušenih tragova krvi. Ti tragovi mogli bi možda biti dostatni i pogodni za DNK analizu i u tom slučaju bi se identitet mogao vrlo brzo ustanoviti. U slučaju da će se identitet morati utvrđivati iz kostiju, cijeli postupak identifikacije traje mnogo dulje”, kazao je Zečević.

Vijesti.rtl.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest