Kako roditelji rješavaju dječje razmirice: Upala susjedu u dvorište i zaprijetila mu da će ga zapaliti, zajedno s kućom

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 44-godišnje Karlovčanke zbog prijetnji susjedu i njegovom sinu, inače vršnjaku njezina djeteta. Kazala je da će mu zapaliti kuću i njega u njoj, a njegovog sina da će istući, kao i da će ga udariti šipkom. Iznoseći obranu ona je sve demantirala, odnosno kaže da se posvađala sa susjedom, ali poriče prijetnju.

Susjed pak otkriva pozadinu cijele priče. Kaže da im djeca idu skupa u školu. Žena mu je ušla u dvorište i kazala da je njegvo sin njezinom razbio mobitel, te počela prijetiti. Prijetnje će, kaže, ostvariti ako mu ne donesu novi mobitel. Kaže da se pretrašio za svoje dijete te ga sada vozi u školu, a kada idu autobusom da pazi da njegov sin nikako ne bude u istom s njezinim sinom. Tužitelji mu vjeruju te od suda traže šest mejseci zatvora za ženu, odnosno zamjenu kazne u rad za opće dobro.

– Imajući u vidu imovinske prilike okrivljenice, težinu djela kao i okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, ali i činjenicu da je okrivljenica u tri navrata osuđivana, od čega jednom i za isto kazneno djelo, kojom prilikom su joj izricane uvjetne osude, koje očito nisu utjecale na okrivljenicu da više ne čini kaznena djela, to smatram da je predložena kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro razmjerna stupnju krivnje, pogibeljnosti djela i svrsi kažnjavanja – zaključuju u Odvjetništvu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest