DNA analiza potvrdila: Posmrtni ostaci nađeni u Tržiću Tounjskom pripadaju nestaloj Francuskinji Anne – Cecile Pinel

Posmrtni ostaci nađeni 7. siječnja u Tržiću Tounjskom pripadaju mladoj Francuskinji Anne-Cecile Pinel, nestaloj 2014. godine na Memento Demento Festivalu u Primišlju.

Da su posmrtni ostaci njeni, pokazala je analiza, a objavilo je danas Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

– Ovo državno odvjetništvo je danas zaprimilo nalaz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Iz spomenutog nalaza Zavoda proizlazi kako je provedena molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka nepoznate osobe pronađenih 7. siječnja 2018. u mjestu Tržić Tounjski, zaseok Ključ, te kako navedeni posmrtni ostaci pripadaju državljanki Republike Francuske (1991.), priopćilo je ŽDO, nakon više zaprimljenih novinarskih upita, te dodalo da još nije zaprimilo obdukcijski nalaz.

Podsjetimo, ljudski kostur u Tržiću Tounjskom lovci su slučajno pronašli za nedjeljnog lova, a zbog predmeta pored njega, poput slušnog aparata, crnih čizama i narukvice-ulaznice za festival psihodelične glazbe, posumnjalo se da se radi o Anne-Cecile Pinel. Kada je nestala, 21. srpnja 2014., imala je 23 godine. Kako je umrla, pokazat će nalaz obdukcije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest