Ekipa s Orlovca uhvaćena u krađi goriva: Mi nismo lopovi, bili smo kraj kamiona, gledali kako ovaj krade pa od njega kupili dizel!

Krađa se dogodila kod željezničke stanice u Zvečaju

Tročlana banda s Orlovca, mladići u dobi od 25, 35 i 20 godina optuženi su da su 2. travnja u ranim večernjim satima u blizini željezničke stanice u Gornjem Zvečaju obili rezervoar kamiona koji je tamo bio parkiran i ukrali gorivo.

Prodavatelja goriva dvojica su dovezla svojim Golfom i parkirali se do kamiona. Pričekali su da mladić obije rezervoar, napunili četiri kanistra od po 30 litara, stavili ih u vozilo i krenuli put Karlovca. Najmlađi je ostao čekati vlak.

Prtljažnik pun dizela

No, nisu imali sreće, kod benzinske postaje u Dugoj Resi zaustavila ih je policija. Bili su im sumnjivi zbog prtljažnika punog dizela. Svu trojicu državno odvjetništvo je optužilo za kazneno djelo teške krađe. Za najmlađeg traže kaznu zatvora od 10 mjeseci s mogućnošću da se ona zamijeni radom za opće dobro, dok za dvojac iz Golfa traže uvjetni zatvor od osam, odnosno 12 mjeseci.

Njih dvojica su se branila da nisu imala veze s krađom, već da su bili u kupovini. Ovaj ih je pitao treba li im nafte, a oni su rekli da treba.

Samo smo – gledali!

– Otišli smo kod njega, uzeli kanistre i “šlauf”, pa onda kod kamiona u Zvečaj. On je obio rezervoar, povukao gorivo i odnio do auta. Mi smo samo gledali, nismo u tome htjeli sudjelovati, a on cijeli život krade – branio se dvojac.

Mladi lopov porekao je djelo, kaže da je slavio cijelu večer s kumom njegov rođendan, da ne vozi i da mu ne treba gorivo. A kad bi mu trebalo da bi vozio na lož ulje, a ne na naftu. Na pitanje kada je rođendan toga kuma nije se mogao sjetiti. Na kraju je ipak rekao da se osjeća krivim.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest