U Ogulinu ima više od pola metra snijega, nema slobodne ceste za kamione prema Rijeci i Dalmaciji, za ostale obavezna zimska oprema

Prema podacima DHMZ-a, noćas je u Karlovcu palo 12 centimetara novog snijega a u drugom županijskom središtu Ogulinu 19 pa je visina bijelog pokrivača sad oko 58 centimetara.

HAK javlja da snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, sjevernom dijelu Hrvatskog primorja te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a po mokrim i skliskim kolnicima od kiše vozi se u Istri, Dalmaciji i dijelu Slavonije. Na širem području Gračaca pada ledena kiša. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

– Zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obvezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke, autocestu A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Maslenica i državnu cestu DC1 na dionici Trakošćan – Krapina – Zaprešić -Jastrebarsko – Karlovac – Grabovac – Udbina – Gračac-Knin i autoceste A7 između GP Rupa i čvora Diračje te A4 Goričan – Zagreb između čvorova Breznički Hum i Goričan (do GP Goričan i mosta Mure-stari GP Goričan), dodaju u HAK-u.

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

– Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme, kažu još u HAK-u.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest