SPC: Nismo smatrali potrebnim obavijestiti medije o dolasku Milorada Dodika u Karlovac – posjet je bio privatan i neslužben

.

Kao što smo jučer izvijestili, ostalo je “visjeti u zraku” zbog čega to nisu napravili, posebno kad je aktualna situacija zbog nabavke 2.500 automatskih pušaka za potrebe policije RS što je uzburkalo duhove u cijeloj Bosni i Hercegovini ali i regiji. Sinoć je stiglo i objašnjenje predstavnika iz Gornjokarlovačke eparhije.

– S obzirom na to bio privatan i neslužben posjet, mi nismo o Dodikovu posjetu episkopu Gerasimu i obilasku gornjokarlovačke eparhije obavijestili nikoga od medija, nismo to smatrali potrebnim. Međutim, kad je došao Dodik, vidjeli smo i sami bili iznenađeni da su se u Donjem Budačkom pojavili i novinari s banjolučke televizije, a uz njih pojavili su se i neki drugi, ali napominjem da mi nismo zvali nikoga od medija s obzirom na to da je bila riječ o privatnom posjetu, rekao je starješina hrama sv. Nikolaja u Karlovcu Darko Dugonjić za HINA-u, koju prenosi portal Index.hr. Kako je dodao, do posjeta je došlo na temelju tradicije i prijateljstva s episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom, s kojim je došao proslaviti krsnu slavu sv. Trifuna.

Na novinarski upit je li se predsjednik Srbije Vučiće trebao ispričati za zločine u ratu, Dodik je u svom stilu ispalio da se “Srbi iz Srbije nikome ne trebaju ispričavati, dapače, to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela”. Na upit o nabavki pušaka, rekao je da su im potrebne s obzirom na prijetnje u regiji, a jer dosad nisu nabavljali nikakvo oružje.

KAportal.hr

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/255893/i-dok-ne-prestaju-reakcije-na-posjet-predsjednika-srbije-u-karlovac-stigao-predsjednik-republike-srpske/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest