GORSKI SPASITELJI SUPERJUNACI  Jedini spas za mnoge u zametenim selima – evakuiraju, prevoze, dostavljaju namirnice, cijepaju drva…

foto ilustracija - pripadnici Stanice HGSS-a Ogulin

Da su gorski spasitelji pravi superjunaci svi već odavno znamo, a to se posebno vidi u ovakvim ekstremnim vremenskim uvjetima, kad o njima ovise i ljudski životi.

Pripadnici karlovačke Stanice HGSS-a u protekla su tri dana imali sedam intervencija koje su odrađivali s tri tima i to na području Slunja, Rakovice i Barilovića. Staračka i uglavnom samačka domaćinstva u zametenim selima su najugroženija jer ne mogu do osnovnih namirnica, liječnika,  pa čak niti osigurati si drva za ogrjev.

Kako nam kažu u karlovačkoj Stanici, 19 članova HGSS-a obilazlo je desetak samačkih domaćinstava, dostavljali potrepštine korisnicima usluga Hrvatskog crvenog križa, a imali su i jednu evakuaciju. Jučer su gorski spasitelji pomagali i policiji, gdje su prevozili njihove djelatnike u pograničnom području motornim saonicama, inače posuđenih od kolega iz Stanice Ogulin a neprestano dežuraju i kao ispomoć Hitnoj službi i sanitetskom prijevozu.

Pune ruke posla imaju i gorski spasitelji iz Ogulina. Tijekom proteklih dana imali su niz intervencija, a jučer su se ponovo probijali do zametenih sela.

– Dva tima Stanice Ogulin sa motornim sanjkama je ostavljao lijekove i namirnice u mjestima Badnjak i Modruški Salopeki. Na području Jasenka, HGSS Stanica Ogulin i DVD Jasenak čistili su objekt koji je bio prekriven velikom količinom snijega i prijetila je opasnost od urušavanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest