Kao da je pala bomba! Urušio se krov kuće na Rakovcu, stanari u strahu da će završiti pod ruševinama: Učinite nešto za nas!

Kao da je pala bomba! Tako su stanarka kuće na Rakovcu Ankica Mikšić i njezini susjedi, obitelj Anušić u nedjelju doživjeli rušenje krova njihove kuće na Rakovcu, koja sada i izgleda kao kulisa za ratni film.

Pod težinom snijega propalo je osam metara krova kuće u Ulici Rakovac, a sve zbog neodgovornosti vlasnika koji se navodno nalazi u Srbiji i ništa ne poduzima da zaštiti stan, odnosno dio kuće na koju polaže vlasničko pravo.

Kuća bez krova

– Ostala mi je samo ova hrvatska zastava i nada da se neće nešto loše dogoditi i poklopiti nas kuća u kojoj živimo, priča nam gospođa Mikšić revoltirana zbog svega što se događa iznad njezinog doma.

– To je dugi problem, mi smo još 2005. godine popravili 12 metara krova i ostalo je 8 metara iznad stana koji je navodno u vlasništvu Branka Vuletića ili njegovog sina koji žive u Sremskoj Mitrovici. To su neodgovorni vlasnici i sad su ugrozili i doveli u opasnost naše živote. A što mi možemo napraviti? Ništa? Potpuno smo nemoćni, priča nam ova revoltirana stanarka.

Hrvatska zastava kao vapaj

Ova je rođena Turanjčanka, kaže, preživjela rat i u njemu sudjelovala kao dragovoljka, a sad se događa kao da živi u ratu. Na kuću je izvijesila hrvatsku zastavu u nadi da će netko čuti njihov vapaj i pomoći da ne živi u strahu da će joj se kuća srušiti na glavu. Kaže nam da je bivši gradonačelnik Damir Jelić bio upoznat s ovim problemom, ali ona se, dodaje, sad više ne bi “kompromitirala s Hrvatskom ili HDZ-om”.

– Zbog neodgovornih vlasnika se kuća urušava i ono što je obnovljeno je tako loše napravljeno da se može dogoditi da sve propadne u donji dio kuće. Slijeva se i voda u naše stanove, a mi se nemamo kome obratiti. Nemam više riječi, možda bi najbolje rješenje bilo da se cijela kuća sruši, nama daju neki pristojni stanovi i pusti nas se da živimo u miru. Umorna sam od svega, ovo je užas, ali može i gore, kaže Ankica.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest