Poljoprivrednici iz ruralnih dijelova Karlovca dobili vrijedne potpore – ukupno u Programu 1,3 milijuna kuna

foto ilustracija

Karlovački poljoprivrednici, njih 70-ak, dobili su potpore za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme u sklopu Programa poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2018. godinu Grada Karlovca, a danas ih je uručio gradonačelnik Damir Mandić u  Vatrogasnom domu u Skakavcu.

Za potpore male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima za primarnu poljoprivrednu proizvodnju osigurano je milijun i 340 tisuća kuna od čega za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme 790 tisuća kuna.

– Podsjetimo kako je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora male vrijednosti raspisan 8. veljače 2018., a zaprimljen je 91 zahtjev u ukupnom iznosu sredstava. Za sve ostale mjere iz Programa zahtjevi se zaprimaju do 15. studenog 2018. godine ili do iskorištenja planiranih sredstava u iznosu od 550 tisuća kuna, rekla je na dodjeli pročelnica Snježana Turalija.

Gradonačelnik Damir Mandić naglasio je kako gradska uprava korisnicima mora ponuditi neka nova rješenja ili pomoći u komercijalizaciji proizvoda.

– Ubuduće ćemo na tome puno više raditi. Također moramo početi i promišljati o učinkovitosti ulaganja novca te od vas očekujem suradnju, rekao je Mandić kojem se u ime svih korisnika potpora zahvalio Robert Poturica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest