Najduža etapa Tour of Croatia ove godine kreće iz Karlovca – U najbiciklističkiji hrvatski grad stiže 147 biciklista iz 16 zemalja

foto: FB Tour of Croatia

Najduža, 2. etapa međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, od 236 kilometara, kreće iz Karlovca 18. travnja. 4. izdanje utrke, inače, počinje dan ranije u Osijeku, sastoji se od 6 etapa i završava 22. travnja u Zagrebu. Okupit će 21 ekipu sa 147 sudionika iz 16 država, od SAD-a, Kolumbije i Rusije do europskih zemalja, a u televizijskom prijenosu pratit će je gledatelji 165 država.

Najavio je to na današnjoj pressici predstavnik organizatora Vladimir Miholjević, napomenuvši da je Tour of Croatia sportski događaj, ali i promotivno sredstvo kojim sa svijetom komuniciramo o potencijalima Hrvatske.

– Proći ćemo kroz sam centar Karlovca i snimkama obuhvatiti glavna obilježja, a pravu utrku startati od turanjskog mosta, te preko Rakovice, Slunja, NP Plitvička Jezera, PP Velebit spustiti se na Maslenicu i završiti u Zadru. Nadamo se da je ovo početak duge suradnje koju ćemo u budućnosti nadograđivati i planirati održavanje cilja, čiji učinci mogu biti još i veći, rekao je Miholjević, napomenuvši da je Karlovac neizbrušeni dragulj s puno potencijala, pogotovo u nekom obliku outdoor turizma, iz kojeg će u budućnosti turisti kretati za Liku i druge dijelove zemlje, ali i uživati u njemu i svemu onome što ima.

Grad Karlovac i Karlovačka županija Tour of Croatia poduprli su sa 375.000 kuna, a po riječima gradonačelnika Damira Mandića, cilj je popularizirati biciklizam, razvijati i na ovaj način svijest o bicikliranju i komunalnoj infrastrukturi vezanoj za njega, ali i pokazati potencijale najbiciklističkijeg grada u Hrvatskoj puno dalje od zemlje i Europe. No, i prije nego Tour of Croatia stigne u grad, Karlovac će biti u znaku bicikala i biciklista.

– 14. i 15. travnja bit će manifestacija vezana za Tour of Croatia, gdje ćemo predstaviti samu utrku, ali i upoznati sve s biciklističkom poviješću Karlovca, podržati sve udruge biciklista. Stalo nam je da svima koji mogu u turizmu napraviti korak dalje i na ovaj način otvorimo prostor, a preko ove manifestacije Karlovac će podići svoju prepoznatljivost i vidljivost, na dobro svih nas, rekao je Mandić i pozvao sve da ta dva dana djeluju po sloganu manifestacije “Bajkajte s nama” i biciklima proslave Karlovac kao najbiciklističkiji grad u zemlji.

Napomenuvši da je turizam strateško opredjeljenje Županije, a time i cikloturizam, dožupanica Martina Furdek Hajdin rekla je da Tour of Croatia, osim visoke kategorijeprofesionalnim bavljenja sportom ima i izniman turistički element.

– Ne radi se o promociji samo onih lokacija gdje će se trka odvijati, nego i drugih vrijednih, koje smo predložili organizatoru za promotivni film. Moći će se vidjeti na svim kontinentima i tako dobiti informacije o prirodnim i kulturnim ljepotama u našoj županiji, izjavila je Furdek Hajdin.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest