Kontingent HV-a iz Karlovca otišao u mirovnu operaciju u Libanon – inženjerci nose hrvatsko naoružanje i opremu FOTO, VIDEO

– Hrvatska kao  punopravna članica UN-a poštuje napore za stabilizacijom stanja u misijama potpore miru diljem svijeta. Prije samo dvadeset i sedam godina bili smo korisnici međunarodne pomoći, a sada zajedno s našim saveznicima sudjelujemo u međunarodnim misijama i operacijama potpore miru u drugim dijelovima svijeta, rekao je Krstičević.

Veleposlanik SAD-a u RH Robert Kohorst podsjetio je na riječi američkog ministra obrane Jamesa Mattisa koji je kazao kako je Hrvatska mala zemlja koja se bori znatno iznad svoje kategorije.

– Upravo zato mogu reći da sam počašćen što iz prve ruke mogu vidjeti ovu impresivnu Inženjerijsku satniju i gledajući vas koji ćete se uputiti u misiju u Libanon, siguran sam kako će Hrvatska još jednom dati izniman doprinos u očuvanju mira i stabilnosti u ovom djelu svijeta, kazao je Kohorst.

KAportal.hr

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/270827/ispracen-1-hrvcon-u-operaciju-potpore-miru-u-libanonu/?autoplay=true&src=kaportal_hr
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest