Raste potražnja za automobilima, najviše se prodaje Renault Clio – s dolaskom proljeća sve više interesa i za motocikle

foto ilustracija

Kriza ili ne, Hrvatima su automobili i dalje privlačni. Samo u prošlom mjesecu zabilježeno je gotovo 29 milijuna detaljnih pregleda oglasa kategorije Auto Moto na Njuškalu. U prošlom je mjesecu na ovom najvećem hrvatskom internet oglasniku predano 18 tisuća novih oglasa rabljenih automobila za prodaju. Posjetitelji i potencijalni kupci tako mogu birati između 64 marke i 821 modela različitih automobila koji su trenutno oglašeni. Top 3 najzastupljenije marke automobila koje su oglašene su VW, BMW i Renault. Kada pogledamo konkretne modele automobila, na Njuškalu su trenutno najzastupljeniji VW Golf, VW Passat te BMW serije 3.

Najprodavaniji modeli u prošlom mjesecu su bili Renault Clio, VW Passat te Opel Astra i Opel Corsa. Nerijetko se na Njuškalu automobil proda i unutar istog dana predaje. U ožujku je, tako, najbrže prodan automobil unutar 23 minute, a radi se o Opel Astri.

Najskuplji automobil u ponudi je Lamborghini Huracan za kojeg potencijalni kupac treba izdvojiti nešto više od 2 milijuna kuna. Na području Karlovačke županije i dalje je u ponudi Aston Martin DB9 za koji vlasnik traži 155 tisuća eura.

S dolaskom proljeća i toplijih dana porasla je i potražnja motocikala. Najviše se nude cestovni i sportski motocikli te skuteri do i preko 50 ccm. Najskuplji oglašeni motor je Harley Davidson Electra glide Ultra Classic čija je cijena 45 tisuća eura.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest