Uređuje se atletska staza na Foginovom, no da bi došli rezultati karlovačkih atletičara treba obnoviti tartan stazu na stadionu

Za svaku pohvalu je što tvrtka Mladost uređuje staru atletsku stazu na Foginovom kupalištu koja je u povijesti karlovačke atletike iznjedrila dva olimpijca, svjetsku rekorderku i još niz državnih rekordera i reprezentativaca Hrvatske i bivše države.

Međutim, već desetljećima tamo ne izrastaju olimpijci a rezultati koje danas na toj dotrajaloj atletskoj stazi sa zemljanom podlogom (tenisitom), koju je već odavno vrijeme pregazilo, postižu članovi Atletskog kluba Karlovac ravni su Guinnessovim rekordima. Korisnija je rekreativcima nego atletičarima. Barem to!

Pri kraju su radovi i na uređenju igrališta za odbojku na pijesku, najavljenaje obnova sprava za vježbanje dok se u objekt AK Karlovac za sada neće dirati.

No i dalje se s nestrpljenjem očekuje kad će na red doći sanacija tartan staze na atletsko – nogometnom stadionu na desnoj obali Korane. Staza je u očajnom stanju, no to nije jedini problem koji se mora rješavati.

Isto tako s nestrpljenjem čekamo da se uredi objekt u Šancu, prostorije KK Šanac, te na taj objekt vrati ploča o gostovanju NBA košarkaša u Karlovcu prije 54 godine. Za pokazati dobru volju, za početak bi bilo dobro da se pokreči unutrašnjost i uredi fasada te vrati ploča.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest