Najveća prvosvibanjska biciklijada u Hrvatskoj, karlovačka, po 25. put – očekuje više od 2.500 sudionika

– Ovo je najveća i najorganiziranija biciklijada u Hrvatskoj, dobro prihvaćena od građana. Utorak bi trebao biti bez kiše i vjerujem da će biti više od 2.500 sudionika, kazao je na današnjoj pressici regionalni povjerenik SSSH Nikola Badovinac, najavljujući tradicionalnu, 25. Prvosvibanjsku biciklijadu.

I ovaj put krenut će iz tri grada, prema cilju, Grdunu i kupalištu Papalina. Tamo sve očekuje vojnički grah, pivo i sokovi, zabavni program i nagradne igre, a najsretnije – 4 bicikla.

– Okupljanje je u 8 sati ispred Kabe u Karlovcu i Robne kuće u Dugoj Resi, od kud se vozi Belajske Poljice – Logorište – Mostanje – Rakovac – Radićeva do Kabe. Svi sudionici kod prijave će dobiti majice i u 10 krenuti preko Korza, Mačekove, Dubovca, Borlina, Male Jelse i Zadobarja do Grduna. Iz Vrhovca se kreće u 9.30 pa preko Ozlja, Malog Erjavca i Jaškova do Grduna. Sve će osiguravati policija, najavio je Baovinac, podsjetivši da se ne radi ni o kakvoj utrci nego rekreativnoj vožnji.

I ova Prvosvibanjska biciklijada bit će realizirana zahvaljujući sponzorima, njih 32, među kojima je najveća Karlovačka banka. Da im je zadovoljstvo poduprijeti ovakvu manifestaciju, kazala je članica Uprave Ljiljana Movre, napomenuvši da su kao regionalna banka uključeni u projekte koji donose dobrobit zajednici.

– Karlovačka prvosvibanjska biciklijada postala je zaštitnim znakom proslave Međunarodnog praznika rada i jedna od najvažnijih manifestacija našeg grada. Nadamo se da će nas poslužiti vrijeme, da će se okupiti veliki broj naših građana i da će manifestacija biti uspješna, rekla je Movre.

Badovinac je naglasio da i ova biciklijada nosi poruku zajedništva jer jedino tako se mogu ostvariti radnička prava, te da je, uz proslave u Zagrebu i Splitu, na žalost, jedina organizirana proslava Međunarodnog praznika rada u zemlji.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest