Neobičan slučaj u Jurovskom Brodu: Bratu potajno iskapčao struju, pa ga osudili zbog ekonomskog zlostavljanja

Muškarac iz Jurovskog Broda proglašen je nepravomoćno krivim na Općinskom sudu u Karlovcu i osuđen na uvjetnu kaznu od osam dana zatvora ukoliko ponovi kazneno djelo u periodu od godine dana. Počinio je neobično kazneno djelo – ekonomsko nasilje u obitelji.

Sud je utvrdio da je prošlog Badnjaka u 6 sati u obiteljskoj kući kazneno djelo počinio prema svojem bratu na način da mu je isključio dotok električne energije odvijanjem osigurača iz razvodne kutije električne energije na svojem prvom katu obiteljske kuće, te onemogućio korištenje el. energijom bratu koji živi u prizemlju.

Okrivljenik je na raspravi kazao kako se ne smatra krivim te poriče kazneno djelo. Navodi da je kritične zgode u ranim jutarnjim satima otišao kod kolege s posla s kojim je od ranije imao dogovor, a nije ponio sa sobom mobitel koji se izgubio dan ranije, te ga je bratić koji je po njega došao s vozilom obavijestio da ga traži policija, a inače se zbog starosti instalacija događa da sklopka bude izbačena i da iz tih razloga nestane el. energije kod njegovog brata, a i općenito, te stoga nije bratu  namjerno isključio dotok el. energije.

Oštećeni brat tvrdi da mu je okrivljenik odvio osigurač iz razvodne kutije koja se nalazi na katu obiteljske kuće, koji kat koristi okr. i do kojeg on ne može doći bez njegovog prisustva i odobrenja, te nije mogao ni kritične zgode jer je okr. otišao od kuće i bio je prisiljen pozvati policiju, kao i da takvo njegovo ponašanje traje duže vremena.

Okrivljeni se branio da su instalacije stare, pa da zato dolazi do iskakanja osigurača, no sud je ocijenio kako su takvi njegovi argumenti usmjereni izbjegavanju kaznene odgovornosti, te presudio u korist njegova brata.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest