Zbog pretoplog vremena trava raste “k’o luda” – Zelenilo u ofenzivi košnje, obaraju rekorde u količini otkosa?!

Dugi zimski period s obilnim snijegom, te potom naglo zatopljenje i nadprosječno topli travanj utjecali su i na režim košnje javnih gradskih površina koju obavlja gradska tvrtka Zelenilo.

U Zelenilu nam kažu da je ova sezona specifična zbog vremenskih prilika te da je poveći rast trave i bilja.

– Svi su djelatnici sa strojevima na terenu i intenzivno rade na uređenju grada. Svi naši ljudski i strojni potencijali kontinuirano su na terenu i obavljaju košnju svakog dana. Radi se i subotama, a tako će biti i ubuduće. Kolika je aktivnost naših djelatnika na košnji zelenih površina može se vidjeti iz činjenice da smo ove godine pokosili 18 hektara zelenih površina više nego u istom razdoblju lani, kad smo počeli kositi 10 dana ranije, kažu nam u Zelenilu.

Kako dodaju, o ovogodišnjem intenzitetu rasta trave vidi se i po količini skupljenog zelenog otkosa. Ove godine do sada smo prikupili 138 tona zelenog otkosa, a protekle godine tek 41 tonu. Radove na košnji donekle usporava i izuzetno visoka trava koja usporava rad strojeva, no unatoč tome plan je realiziran za 20 posto više. Sve naše radne snage su na raspolaganju te smo konstantno na terenu i radimo sve u našoj moći da budemo grad po mjeri svih Karlovčana.

Iz Zelenila mole i građane za strpljenje te poručuju da će vrlo brzo sve javne zelene površine urediti da budu onakve kakve svi želimo te koje će na najbolji način predstavljati grad Karlovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest