Zbog ogromnog interesa Karlovčana za ugradnju vodomjera, Grad rebalansom gotovo učetverostručuje iznos za sufinanciranje

foto ilustracija

Zbog velikog interesa Karlovčana za ugradnju vodomjera u zgradama, umjesto planiranih 200.000 kuna, Grad će skorašnjim rebalansom proračuna povećati iznos za sufinanciranje na 780.000 kuna.

Najavila je to na današnjoj pressici pročelnica za prostorno uređenje i građenje Vesna Ribar, kazavši da je na javni natječaj za sufinanciranje ugradnje internih i sekundarnih vodomjera u višestambenim zgradama pristiglo 76 zahtjeva koji ispunjavaju sve uvjete, a za koje bi Grad trebao izdvojiti 1,4 milijuna kuna.

Stoga će na sjednici Vijeća krajem ovog mjeseca biti predloženo da se pozicija u proračunu poveća za 550.000 kuna. Bit će to za realizaciju prvih 46 zahtjeva, ostali će doći na red iduće godine. Inače, 76 zahtjeva je, u stvari, 76 ulaza u zgradama s oko 1.600 stanova kojima će Grad sufinancirati ugradnju vodomjera.

Grad će nastaviti i sufinancirati ugradnju kalorimetara i energetsku obnovu višestambenih zgrada, odnosno, potrebnu dokumentaciju i obnovu fasada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest