Gradi se u Grabriku: Danas kamen temeljac, za godinu dana najmodernija stambena zgrada u Karlovcu

– Ovaj projekt je naš skromni doprinos viziji Karlovca kao velikoga grada, ne nužno po broju stanovnika, nego viziji grada ugodnog življenja i visoke kvalitete života. Upravo je to bila nit vodilja u stvaranju projekta: moderni i kvalitetni stanovi koji će u ljeto iduće godine dana postati domovi 54 karlovačke obitelji. Bit će jedinstveni po atraktivnoj lokaciji, visokom standardu gradnje i modernoj tehnologiji, kazao je Vladimir Vuković iz Odete, investitora zgrade, vrijedne više od 30 milijuna kuna bez PDV-a, koja će imati podrum, prizemlje i 5 katova, 54 stana veličine od 55 do 115 kvadrata, podzemnu garažu sa 64 mjesta i vanjsko parkiralište sa 17.

Za nju je danas položen kamen temeljac, gradit će je karlovačka AB gradnja, a projektantica Tatjana Basar iz, također karlovačkog Projektnog biroa 2A, naglasila je da će u Ulici kneza Trpimira za godinu dana biti nakvalitetnija zgrada u Karlovcu. Kvalitetu materijala i gradnje stanari će osjetiti i na manjim izdacima za režije, posebno za grijanje koje će biti kombinacija plinskog i solarnog.

– Sve najnovije što postoji bit će primjenjeno, neće biti gubitaka topline, stalna ugodna temperatura, zgrada energetskog razreda A+ što znači da će potrošnja energenata biti minimalna. Primjenjit će se najmodernija tehnologija, od vatrodojave i super brzog dizala nadalje, dakle, standard kakav se danas u kvalitetnom stanu i očekuje. Cijena kvadrata bit će nešto veća od cijene za polovne stanove na tržištu u Karlovcu, ali sigurno će ljudi kredite koje dignu vrlo brzo isplatiti jer će tu razliku plaćati iz smanjenih troškova grijanja, najavila je Basar, dodavši da već ima upita mladih obitelji koje bi se zbog ovih stanova vratile iz Zagreba. 

Da želi da se mlade obitelji ovdje nastane, napomenula i je dožupanica Martina Furdek Hajdin, a gradonačelnik Damir Manduć kazao da posebno raduje što su investitor, projektant i izvođač radova iz Karlovca pa “karlovački novac ostaje u Karlovcu”.

– Pokazuje to da postoji klica života i živosti investitora, ali i interesa za ovakav projekt. Sigurno će mnogima omogućiti da kupe nekretninu visoke razine kvalitete, a mi u Gradskoj upravi i ubuduće ćemo biti na raspolaganju investitorima i odrađivati posao što bolje i brže da bi investicija bila čim prije gotova, poručio je Mandić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest