Projekt P.s. – pokreni se želi mlade i nezaposlene u Karlovačkoj županiji okrenuti deficitarnim zanimanjima i poduzetništvu

– U 23 mjeseca pokušat ćemo tisuću učenika završnih razreda osnovnih škola upoznati s deficitarnim zanimanjima, za 250 učenika organizirati posjete proizvodnim pogonima, 400 učenika uključiti u individualno savjetovanje i profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i održati 10 trodnevnih radionica za 120 učenika i 150 nezaposlenih osoba, sve kako bi promovirali deficitarna zanimanja i kulturu poduzetništva, kazala je na današnjoj pressici Marijana Tomičić, zamjenica direktora Razvojne agencije Karla predstavljajući projekt P.s. – pokreni se.

Vrijedan je 1,7 milijuna kuna, dobivenih iz Europskog socijalnog fonda, a uz Karlu, realizirat će ga  Karlovačka županija, Područni ured HZZ, Grad Karlovac, HGK Županijska komora Karlovac i Obrtnička komora Karlovačke županije, te Ženska grupa Korak i udruga Carpe Diem.

Svima je cilj, po riječima dogradonačelnice Andreje Navijalić, povezati sustav obrazovanja s gospodarstvom, dok je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar napomenula da je projekt usmjeren deficitarnim zanimanjima.

– Učenici su velikim dijelom upisani u programe koji su suficitarni i za koje gospodarstvenici, u većem dijelu, nisu iskazali potrebu. Na žalost, put te djece je na Zavod za zapošljavanje. Ovaj projekt je prvi organizirani put da djeca, a prije svega njihovi roditelji, budu usmjeravani zanimanjima koje tržište rada treba, rekla je Hajsan Dolinar.

Tome bi trebale doprinjeti različite radionice, medijska kampanja, okrugli stolovi, te potpore za samozapošljavanje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest