Susret s rijekom donosi šetnice uz Koranu u Karlovcu i Đulin ponor u Ogulinu, te sadržaje uz Kupu u Ozlju

Susret s rijekom, prvi projekt iz strukturnih fondova koji nosi Karlovačka županija, vrijedan 9,2 milijuna kuna od kojih je 7,8 europskih sredstava, uz tri rijeke u tri ovdašnja grada će donijeti šetnice, turističku komunalnu infrastrukturu i multimedijalne sadržaje.

To su šetnica i biciklistička staza uz Aquatiku desnom obalom Korane do Drvenog mosta u Karlovcu, park šetnica uz Đulin ponor u Ogulinu, te turistička komunalna infrastruktura i sadržaji uz Kupu u Ozlju.

Cjelokupan projekt je osmislila Razvojna agencija Karlovačke županije Karla, koja je prvi put u takvom projektu objedinila tri grada u županiji:  Karlovac, Ozalj i Ogulin.

– Karla je u koordinaciji s Karlovačkom županijom i gradovima Karlovcem, Ogulinom i Ozljem napravila odličnu pripremu projekta, prijavu te zaključno će koordinirati provedbu tijekom svih aktivnosti i gradnje koja slijedi. Ovaj projekt je također nastao vezujući se na priču ranijih velikih projekata iz turizma financiranih iz europskih fondova i to prvenstveno Aquatike, također proizašle iz sinergije Karle i grada Karlovca, te Ivanine kuće bajke projekta Turističke zajednice grada Ogulina. Ti ranije provedeni projekti su temelj za daljnje povlačenje europskog novca što se ovdje i pokazalo točnim, poručili su iz Karle.

Projekti će biti realizirani do rujna 2019.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest