Ronioci iz KPA Karlovac nižu priznanja za svoj rad, žalosti ih što jedino Karlovac nije prepoznao njihovu vrijednost i značaj

Klub za podvodne aktivnosti Karlovac dobitnik je priznanja Turističke zajednice općine Punat, mjesta na otoku Krku u kojem su upravo Karlovčani prije dvadeset godina pokrenuli akciju čišćenja podmorja Puntarske drage.

Priznanje je stiglo u povodu obilježavanja 110 godina organiziranog turizma u Puntu klubu je dodijeljeno posebno priznanje za doprinos razvoju turizma i zaštiti okoliša u Puntu. Karlovčani su pokrenuli akciju u koju su se uključili umirovljenici, učenici osnovne i srednje škole, ŠRD Arbun ali i brojni ronioci iz cijele Hrvatske i inozemstva. U svim akcijama upravo Karlovčani su bili najbrojniji i svih godina prisutni. Rezultati rada ovih “podvodnih škovacina” i te kako su vidljivi. Podmorje u Puntarskoj dragi je čisto, svijest o zaštiti podmorja i okoliša je na izuzetnoj razini.

Dokaz o čistoći i kvaliteti mora u Puntu i brizi o okolišu su i tri plave zastave koje se vijore na dvije plaže i u Marini Punat već 20 godina. Veliki doprinos su dali i karlovački ronioci upravo svojim dvadeset godišnjim sudjelovanjem u organizaciji i provođenju akcije Puntarska draga svima nam draga. Ovo priznanje je i nagrada za 40 godina uspješnog rada i djelovanja prvog ronilačkog kluba u Karlovcu.

Naime, ova nagrada nije prva koju su u Puntu dobili ronioci KPA Karlovac. Godine 2004. Općina Punat dodijelila je Klubu za podvodne aktivnosti Karlovac Godišnju nagradu za stvaralački rad za doprinose u zaštiti i unapređenju prirodnog okoliša, a naročito akvatorija Puntarske drage. Kako kažu vrijedni karlovački ronioci, svaka nagrada i priznanje veseli ali ipak im ostaje gorčina da grad kome su najviše dali – Karlovac – do sada nije prepoznao vrijednosti i značaj ove udruge i njenih članova.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest