Otvoren Obrtnički sajam na Starom placu, ministri ga zaobišli, obrtnici uvjereni: Bit ćemo za koplje iznad drugih! FOTO GALERIJA

Prezentacija obrtnika u Karlovcu danas je prošla na najbolji mogući način, bez ministara svih i ostalih koji bi i na ovoj, najnižoj razini, došli na tren i uhvatili poneki politički bod.

Iako su neki od njih bili najavljeni tu su, dakako, bili njihovi izaslanici,

Odvojen od Dana piva

Sajam obrtnika je otvoren po 15. puta, a zadnjih pet godina odvojen je od sramotne organizacije Dana piva i preseljen u karlovačku povijesnu Zvijezdu, pa su ga kao takvog i Karlovčani prepoznali kao neki novi sadržaj koji je ovaj dio grada toliko čekao.

– Ove godine će na sajmu svoje radove predstaviti 67 izlagača od čega su 10 OPG-a iz sedam županija. Tu su i izlagači iz susjednih zemalja, iz Unsko – sanskog kantona iz Bosne i Hercegovine, čime sajam dobiva karakter međunarodnog značaja, rekao je Željko Vuković, predsjednik karlovačkog udruženja obrtnika.

Kako je dodao Vuković, karlovački Sajam se prostire na tisuću četvornih metara zatvorenog prostora i još 300 m2 izvođača koja su popunjena u vrlo kratkom roku, što znači da je bio velik interes. I ove godine u fokusu Sajma je povezanost sa školama, tako da će svoje prezentacije imati i strukovna zanimanja.

Dobri smo majstori

Predsjednik Županijske komore obrtnika Darko Stanović izrazio je žaljenje što šator nije puno veći, ali i dodao da su gradonačelnik Grada Karlovca i župan obećali da će nagodinu biti puno veći. Na što je aludirao, ne znamo, ali prepostavlja se da će nešto novo doći u okviru nove koncepcije Dana piva.

– Uvjeravam vas da ono što imamo mi obrtnici Karlovačke županije i općenito obrtnici u Republici Hrvatskoj, da po ničemu ne zaostajemo za onima što imaju obrtnici van Republike Hrvatske. Po riječima zamjenika ministrice, gospodina Vlade Prskala (min. znanosti i obrazovanja kaže Google op.a.), ja vjerujem da ćemo za par godina biti za koplje veći i bolji od drugih. Mi znamo dobro raditi, kvalitetni smo majstori i ljudi. To je ono što nam daje zadatak za napredak i bolju budućnost, kaže Stanković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest