Mlada Karlovčanka “otvorila trgovinu” (ne)običnih artikala u Radićevoj – projekt Consume propituje društvene vrijednosti

Mlada karlovačka umjetnica i performerica, začetnica niza kulturnih inicijativa, Tally Rayne Adams, u Radićevoj ulici otvorila je jučer “trgovinu”, odnosno izložbu/instalaciju Consume. Riječ je o projektu koji ima višestruku zanimljivost i značaj, a trebao bi se i nastaviti, kako s ulaženjem u nove napuštene prostore u Radićevoj, tako i s novim “artiklima”.

– Cijela priča je vrijedna i kao oživljavanje prostora, otvaranje nekadašnjeg trgovačkog prostora za kulturu, konkretnije nezavisnu kulturu, a na kraju, ili na početku, predstavlja i kritičko promišljanje današnje konzumerističke kulture, kazao je prilikom otvaranja izložbe Denis Mikšić iz udruge KA-MATRIX, u okviru čijeg programa “Nova kultura _ Hibridni grad .018” se i provodi ovaj projekt.

“Otvaranju trgovine” prisustvovao je velik broj zainteresiranih, a sugrađani su i sudjelovali o idejama za artikle, ni ne znajući točno o čemu se radi, ali odgovarajući na autoričina pitanja o stvarima i vrijednostima koje su im potrebne, a ne mogu ih kupiti novcem. Ovog puta predstavljeno je sedam artikala, za koje su osmišljene i “reklamne kampanje”, a u svakoj sljedećoj “trgovini” broj artikala trebao bi rasti.

– Poruka, ali i cilj izložbe je da možemo promijeniti perspektivu i reevaluirati naše i osobne i društvene vrijednosti i prisjetiti se što nam je zaista potrebno u životu te da to i ne možemo kupiti novcem, kratko je izjavila autorica.

Projekt Consume bit će nastavljen, a i lokacija u Radićevoj 15 na kojoj je priređeno jučerašnje događanje u perspektivi bi mogla postati mjesto za nezavisna kulturna događanja, jer se pokazala kao izuzetno prikladna za ovakvu vrstu okupljanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest