Karlovačko Veleučilište s partnerima osposobit će 48 nezaposlenih za pisanje EU projekata i poduzetništvo

Nezaposleni iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, njih 48, doći će do novih, traženih zanimanja i zvanja tehnolog poduzetnik i suradnik na izradi i provedbi EU projekata zahvaljujući projektu Veleučilišta Karlovac i partnera Novim vještinama do zaposlenja.

Vrijedan je 927.959 kuna, financiran iz Europskog socijalnog fonda, započet u svibnju i do studenog iduće godine stvorit će dva inovativna programa obrazovanja odraslih, te za njih osposobiti 48 nezaposlenih.

– Ta dva programa cjeloživotnog učenja su jedna od aktivnosti koje se provode na ovom projektu. Osnovali smo radnu skupinu za izradu tih programa, a osim edukacija, naši polaznici će imati prilike osnažiti svoje socijalne, društvene  i stručne sposobnosti koje su im potrebne za aktivno uključivanje na tržište rada. Također, bit će osnovani i klubovi za zapošljavanje gdje će se oni moći družiti, prenositi svoja znanja i iskustva jedni drugima jer svha svega je da mogu aktivno tražiti posao, kazala je koordinatorica projekta Marijana Blažić.

S Veleučilištem projekt provodi Područni ured Zavoda za zapošljavanje u Karlovcu i karlovačko Zvono uz Kupu, te Pučko otvoreno učilište Kutina, Razvojna agencija Mrav i LAG Moslavina, namijenjen je nezaposlenima iz obje županije i u obje županije će i biti provođen. Promotivne radionice za nezaposlene u Karlovačkoj županiji bit će ovaj četvrtak i petak od 10 sati u Turističko-ugostiteljskoj školi u Karlovcu, 2. listopada u Zavodu za zapošljavanje u Ozlju, a 4. listopada u Domu zdravlja Ozalj.

– Nakon toga će Područni ured HZZO-a u Karlovcu provesti testiranje zainteresiranih i planiramo početkom siječnja krenuti s programima osposobljavanja, najavila je Blažić.

Nema dobne granice za polaznike programa, no mlađi od 29 godina trebaju biti u evidenciji nezaposlenih namanje 6 mjeseci, a oni stariji godinu dana. Za program suradnik na izradi i provedbi EU projekata polaznici moraju imati najmanje četverogodišnju srednju školu, dok za tehnologa poduzetnika je poželjno završeno srednjoškolsko obrazovanje. Polaznici će, osim nekog od ova dva programa, raditi na informatičkoj pismenosti, proći tečaj osnova engleskog jezika, osobni coaching, trening komunikacijskih i prezentacijskih vještina, te motivacijski  i trening samopouzdanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest