Na Sajmu udruga predstavilo ih se više od 70: Grad koštaju 11 milijuna kuna, ali njihov doprinos je materijalno nemjerljiv

ostalog. Slobodno vrijeme je izazovno organizirati s obzirom na brojne obaveze, ali ove udruge pružaju kvalitetan prostor svima da organiziraju svoje slobodno vrijeme, da se pritom odmore, ali i da čine nešto korisno – komentirao je gradonačelnik Damir Mandić, dodajući da Grad za civilni sektor izdvaja poprilična sredstva, godišnje ona iznose i do 11 milijuna kuna.

Istaknuo je da je važno da se uduge unutar sebe što više zbliže i udruže oko aktivnosti koje su im zajedničke, jer na takav način materijalno i financijski, ali i kreativno mogu postići bolje rezultate.

Na novinarsko pitanje kako se mjere rezultati uloženih 11 milijuna kuna Mandić je kazao kako na tako nešto još nitko nije našao odgovor.

– Osim zadovoljstva svih članova udruga i građana što sudjeluju u tim aktivnostima, to je neupitna društvena vrijednost. Ključno je, a za to većini udruga odajem priznanje, je da se uključuju u sve aktivnosti koje Grad organizira, od Dana grada koji je nama zadnjih godina dosta bitan do humanitarnih akcija koje na neki način oslikavaju dušu i raspoloženje građana – rekao je gradonačelnik Mandić.

Vlast, odnosno politika kroz udruge, kaže Mandić, pronalazi veliki broj stručnjaka s kojima surađuju na brojnim gradskim programima, pa je interes obostran.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest