Sve je veća potreba za turističkim djelatnicima pa su na oku poslodavaca i učenici karlovačkog TUŠ-a – nude se i izdašne stipendije

foto ilustracija

U Hrvatskoj je velika potreba za djelatnicima u turizmu, pa je turističkim tvrtkama itekako zanimljiva karlovačka Trgovačko – ugostiteljska škola iz koje dolaze budući kuhari, konobari, slastičari i turističko -hotelijerski komercijalisti.

Stoga je tim Valamar Riviere posjetio Karlovac kako bi prezentirao svoje programe stipendiranja za učenike, a ne čudi ni velik odaziv učenika i roditelja na prezentaciju. Kako su nam javili iz Valamara, zahvaljujući dobroj organizaciji škole došlo je do velikog odaziva učenika i roditelja, čak njih 58 kojima su predstavljene prednosti odrađivanja prakse kod, kako kažu, “vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj”. Održane prezentacije rezultirale su velikim interesom i velikim brojem pitanja učenika i njihovih roditelja,

Program stipendiranja donosi stipendiju od 1.200 kuna mjesečno tijekom školske godine, u trajanju od 10 mjeseci sve do završetka školovanja.

– Kampanjom Valamar Riviere školama diljem Hrvatske se prezentira Valamarov program stipendiranja. Na ovaj način učenici se ohrabruju za ustrajanje u odabiru struke i karijere koja ima budućnost u turizmu. Želim naglasiti kako Valamar Riviera dugoročno planira i razvija svoj stručni kadar koji će moći preuzeti specijalističke i voditeljske pozicije u brendiranim objektima visoke kvalitete i izvrsne usluge,  rekla je voditeljica razvoja ljudskih potencijala Valamara, Nevena Tolanov.

Stipendiranje učenika Valamar osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma, a u školskoj godini 2018./2019. u program stipendija bit će uključeno sveukupno 400 učenika. Obveza svih stipendista jest da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju. Učenici imaju priliku odraditi praksu u hotelima od Istre do Dubrovnika, a po završetku školovanja osigurano im je prvo zaposlenje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest