Migranti ponovo masovno došli na Maljevac: Traže pomoć od EU jer se boje zime u lošim uvjetima u kampu u V. Kladuši

foto https://www.radiovkladusa.ba

Novi masovni dolazak migranata na hrvatsku granicu dogodio se danas oko podneva, no MUP je izvijestio da je sve bilo i dalje je pod nadzorom policija Republike Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

– Danas oko 12 sati  hrvatska policija zaprimila je informacije od policije Republike Bosne i Hercegovine, da se u blizini Graničnog prijelaza Maljevac na bosansko – hercegovačkoj strani, okupila skupina od 200-250 migranata te da su pod nadzorom bosansko-hercegovačke policije, izvijestila je PU karlovačka.

Kako navode, između migranata i hrvatske policije nije bilo kontakata, odnosno hrvatska policija nije imala postupanja. Promet preko stalnog međunarodnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac – Velika Kladuša odvija se redovito.

– Hrvatska policija raspolaže s dovoljnim brojem snaga i opreme na tom području kako bi već u eventualnom pokušaju spriječila bilo kakav nezakoniti prelazak državne granice, odnosno nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku, dodaju u PU karlovačkoj.

Portal Radija Velika Kladuša piše da su migranti htjeli skrenuti pozornost  na težak položaj u kojem se trenutno nalaze.

– Nemogućnost prelaska granice i odlazak u željenu zemlju, uvjeti u kojima trenutno žive u Kampu Trnovi koji, kako kažu, nisu dostojni čovjeka, te strah od zime i hladnih dana samo su neki od razloga koji su ih natjerali na ovaj korak, kažu neki od okupljenih migranata. Žele poslati poruku Europskoj uniji i čelnicima zemalja da samo žele bolje sutra, život dostojan čovjeka, jer su i oni samo ljudi, koji znaju i žele raditi. Poruku su u ime okupljenih migranata uputili Comando iz Afganistana, Mehdi iz Maroka i Mohamed iz Bangladeša, piše velikokladuški portal.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest