Velik problem brojnih starijih Karlovčana je život u višekatnici bez lifta – projekt HSU-a usmjeren na njihovu ugradnju uz pomoć EU

foto ilustracija

Kupnja stana na višim katovima u zgradi bez lifta ne predstavlja problem dok je čovjek mlad, no kad stisnu godine i eventualno bolesti, to može biti itekako veliko opterećenje.

Hrvatska stranka umirovljenika u Karlovcu, a na temelju smjernica iz Središnjice HSU RH, pokrenula je akciju ugradnje dizala u višekatne stambene zgrade koje nemaju dizala. Zgrade koje se planiraju obuhvatiti ovim projektom su one koje imaju prizemlje plus 3 kata i više zgrade.

– Radi se korisnoj inicijativi, osobito za sve stanare ovih zgrada koji su starije životne dobi, a potrebno je da se prikupe potpisi stanara tih zgrada i njihovih predstavnika, a kako bi počeli realizaciju ovoga projekta. Ovaj projekt se planira neovisno o projektima za energetsku obnovu zgrada rekao je za KAportal tajnik GO HSU-a Frane Kaleb.

Financiranje i ovoga projekta se planira putem sredstava Europske u nije u dijelu od 85 posto cjelokupne cijene koštanja nabavke i ugradnje dizala u tim stambenim zgradama. Poznato je da je i obnova dizala vrlo skupa, a ugradnja novih je zahvat koji prilično košta pa je model sufinanciranja možda i jedini mogući način da se do dođe do ostvarenje ovog projekta.

U HSU-u pozivaju sve predstavnike suvlasnika stambenih zgrada u kojima građani  žele ugradnju dizala, da mogu preuzeti pripremljene obrasce za potpise suvlasnika stanova i tim stambenim zgradama.

– Kako je vrijeme za početak projekta dosta ograničeno, preuzimanje obrazaca možete izvršiti što je moguće prije u prostoriji HSU Karlovac, na adresi u Karlovcu Mažuranićeva obala 6 svakog ponedjeljka, srijede ili petka u vremenu od 9 do 12 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest