Danas sjednica Županijske skupštine: Rebalansom raste proračun, dižu se i cijene smještaja u Domu Sv. Antun

Okruglih deset točaka dnevnog reda čeka danas vijećnike Županijske skupštine, a među njima i rebalans županijskog proračuna, te suglasnost na nove cijene smještaja u Domu umirovljenika Sv. Antun.

Treći će ovo rebalans po kojem će, s dosadašnjih 672,1 milijun kuna, županijski proračun porasti na 678,9 milijuna. I to zbog dijela koji se odnosi na proračunske korisnike jer sam županijski proračun čak i pada, sa 173,656.043 na 173,282.921 kunu. Dio proračuna koji se odnosi na proračunske korisnike – od bolnica nadalje – raste s 498,5 na 505,6 milijuna kuna.

Razlozi su, stoji u obrazloženju prijedloga, usklađenje svih prihoda i rashoda vezanih za porezne prihode, pomoći resornih ministarstva i fondova, te planiranje novih projekata i aktivnosti.

Potvrde li odluku Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Sv. Antun, i cijene smještaja u jedinom županijskom domu idu gore i to za 15 posto. Razlog je povećanje koeficijenta zaposlenika, po Uredbi Vlade RH, zbog čega rastu i ukupni troškovi Doma, a Upravno je vijeće zaključilo da bi povećanje cijena smještaja- koje se nisu mijenjale od 2013.- prihode povećalo 800.000 kuna mjesečno, što bi osiguralo redovitu isplatu plaća i obavljanje djelatnosti.

Nove cijene primjenjivale bi se od idućeg mjeseca, a po njima bi smještaj u jednokrevetnoj sobi umjesto dosadašnjih 2.595 kuna bio 2.984, u dvokrevetnoj umjesto 2.355 kuna 2.708 itd.

KAportal.hr 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest