Vojna bolnica postaje studentski dom, a Bosanski magazin menza – Karlovački studenti imat će standard kao u EU, a bar dio Zvijezde stari sjaj

Za budući studentski dom tako bi krajem ove godine trebala biti dovršena projektna dokumentacija, a početkom iduće objavljen natječaj za odabir izvođača radova. Idejno rješenje, po riiječima Petre Jurčević iz Agore, predviđa uređeno prizemlje, prvi i drugi kat, te potkrovlje, sa zajedničkim i servisnim prostorima, te 33 sobe, od jednokrevetnih do četverokrevetnih, sa 105 kreveta.

– Planirali smo da bude energetski učinkovita i odgovorna pa su predviđene dizalice topline za grijanje, kišnica za sanitarnu vodu, solarni kolektori gdje je to moguće. Ima 2.894 kvadrata bruto i 2.340 kvadrata neto građevinske površine, ulaz je predviđen iz Karasove ulice, a prostor prema Bosanskom magazinu potencijal je za novi trg. Bit će to novo urbano žarište, opisala je Jurčević.

Za Bosanski magazin kao budući restoran i interpretacijski centar projekt će tek biti napravljen, tako da i radovi neće teći istovremeno. Ne može se ni procijeniti koliko će stajati, dok se za preuređenje Vojne bolnice u Studentski dom “nagađa” da će biti oko 25 milijuna kuna. Plan je da će novac najvećim dijelom priskrbiti iz EU fondova, osigurat će ga i partneri koji su potpisali sporazum, ali i, po Šančićevim riječima, bude li potrebno i iz kreditnog zaduženja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest