Osim ilegalaca, karlovačka policija u jučerašnjoj akciji na autocesti pronašla i do sad najveću količinu amfetamina

– Ovom smo akcijom polučili vrlo dobre rezultate i policijski službenici PU karlovačke će i u narednom periodu provoditi ovakve i slične aktivnosti u cilju sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno na zaprečavanju kaznenih djela i prekršaja i pronalasku predmeta koji iz njih potiču, kazao je na današnjoj pressici Jure Pavlinić, voditelj Službe policije PU karlovačke, govoreći o jučerašnjoj preventivno-represivnoj akciji na AC Zagreb-Karlovac, na odmorištu Draganić.

Provedena je od 10 do 15 sati, a u njoj su osim policajaca PU karlovačke i PU zagrebačke sudjelovale i inspekcijske službe ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, poljoprivrede, financija i zaštite okoliša i energetike, Centar za vozila Hrvatske i ARZ, sve s ciljem povećanja opće sigurnosti.

Pri tom je utvrđen je 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedno kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te po jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu i Zakona o strancima. Utvrđena su i tri prekršaja iz Zakona o trošarinama i jedan prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, dva iz Zakona o veterinarstvu, a jedan iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Od 16 vozila koja su bila na izvanrednom tehničkom pregledu, 14 nije zadovoljilo tehničku ispravnost pa su dva isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, a ostali vozači sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Zakon o strancima prekršilo je devet državljana Turske, za koje je utvrđeno da su nezakonito u RH, no ne radi se, kako se jučer nagađalo, o migrantima. A akcija je, uz zapljenu 23,4 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuana, donijela i do sad najveći “ulov” amfetamina na području Karlovačke županije, više od kilograma, vrlo visoke kvalitete.

– Radi se o 1.037 grama bijele vlažne praškaste materije, koja podsjeća na amfetamin. Čista je, nije pomiješana s drugim supstancama, a dodavanjem kreatina ovoj masi, povećava se pet puta njen volumen, odnosno, toliko uvećava količina za prodaju, pojasnio je važnost zapljene Pavlinić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest