Građani čistili dvorišta u Karlovcu i Vojniću pa pronašli bombe i raketu – policija upozorava, ovakve slučajeve obavezno prijavite

Mine, bombe i ostala eksplozivna sredstva zaostala iz rata još uvijek mogu zaprijetiti sigurnosti građana, a samo je jučer dvoje građana prijavilo njihov pronalazak. U policiji javljaju da su četiri ručne bombe i jedna raketa (ne navodi se o kakvoj se raketi radi) pronađene prilikom čišćenja dvorišta u Karlovcu i Vojniću.

Građani su postupili na jedini ispravan način te pronalazak prijavili policiji koja ih je preuzela te će ih uništiti u sklopu redovnog uništavanja minsko-  eksplozivnih sredstava na vojnom poligonu kod Slunja.

– Podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi, kažu u policiji.

Navode i da je još uvijek u tijeku akcija Manje oružja – manje tragedija kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

– Stoga u svojim domovima ne čuvajte razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. O dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje, kažu u policiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest