Cijene nekretnina u Karlovačkoj županiji i dalje u blagom padu, za razliku od Karlovca gdje polako rastu

foto ilustracija

Prema podacima najvećeg hrvatskog internet oglasnika Njuškalo, prosječna cijena nekretnina u Karlovačkoj županiji u prosincu 2016. godine iznosila je 607 eura po kvadratnom metru, što je blagi pad u odnosu na prosinac prošle godine, kada je prosječna cijena bila 611 eura po kvadratu.

Prosječna cijena kvadrata kuće u županiji iznosila je u prosincu 516 eura, dok se za kvadrat stana u Karlovačkoj županiji tražio 841 euro po kvadratu, barem što se tiče prosjeka nekretnina oglašenih na Njuškalu.

Za razliku od županije, u gradu Karlovcu cijene nekretnina su porasle u odnosu na prosinac prošle godine. Tada je prosječna cijena kvadrata bila 753 eura, a sada iznosi 769 eura. Za gradove nema razdiobe na cijene kuća i stanova.

Na vrhu i dnu ljestvice nema promjena u odnosu na prošle mjesece – najskuplje nekretnine u Hrvatskoj su stanovi u gradu Dubrovniku, čija je prosječna cijena čak 3.327 eura po kvadratnom metru, a preko 3.000 eura plaća se i kvadrat stana u Opatiji. U 18 gradova i mjesta prosječna cijena kvadrata prelazi 2.000 eura, a svi su na obali, izuzevši posljednji na toj listi, Sveti Lovreč, koji je smješten u unutrašnjosti Istre.

Najjeftinije se, pak, može kupiti kuća u Požeško – slavonskoj županiji – prosječna cijena kvadrata je samo 364 eura. Od gradova, nekretnine su najjeftinije u Vukovaru.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest