Dobar pokušaj! Pijan prouzročio prometnu nesreću, pobjegao s mjesta pa policiji prijavio da mu je automobil ukraden

Misterioznu krađu automobila zagrebačkih registracija u Otočcu o kojoj smo pisali prošlog tjedna, u stvari je inscenirao sam vlasnik vozila, a kako bi prikrio prometnu nesreću koju je prouzročio u pijanom stanju.

Naime, policijski službenici Policijske uprave ličko – senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

– Sumnjiči se da je 1. siječnja 2017. godine u Otočcu upravljao automobilom u alkoholiziranom stanju i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, navodi policija.

Nakon što je uzrokovao prometnu nesreću i automobil ostavio na mjestu nesreće, lažno je prijavio da mu je prije prometne nesreće automobil otuđen od nepoznatog počinitelja.

Policiji je podnio kaznenu prijavu, te je tako doveo u zabludu. No ipak je alkotestiran, pa je ispostavljeno da je imao 1,38 promila alkohola u krvi. Protiv ovog, ne baš domišljatog 24-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest