Zaštitar iz braniteljske zadruge na Danima piva prebio gosta i slomio mu ruku – sada će morati platiti odštetu

foto ilustracija

Općinski sud u svojoj nepravomoćnoj presudi naložio je zaštitaru iz Ozlja da Dugorešaninu isplati gotovo 30.000 kuna odštete te desetak tisuća kuna sudskih troškova jer ga je 2009. godine na manifestaciji “Dani piva” napao i teško ozlijedio. Dugorešanin je odustao od tužbe prema NK Karlovcu 2014. godine, organizatoru manifestacije, a povukao je tužbu i prema braniteljskoj zadruzi Comod u prosincu prošle godine, čiji je uposlenik tada bio njegov napadač i koja je osiguravala Dane pive, jer su obje pravne osobe prestale postojati.

Tragični događaj zbio se 31. kolovoza oko 1.30 sati na Mekušanskom polju iza šatora “Od naroda za narod”. Tužitelju je prišao zaštitar, odgurno ga je snažno, toliko da je ovaj pao na pod, a onda ga snažno desnom nogom udario u nadlakticu lijeve ruke, uslijed čega je došlo do prijeloma lijeve nadlaktične kosti. Ozlijeđeni je hitno prevezen u bolnicu gdje mu je utvrđena teška ozljeda te je podvrgnut liječenju.

Napadač je godinu kasnije na istom sudu proglašen krivim za taj napad te je kažnjen uvjetnom zatvorskom kaznom od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Tuženi je odštetnu tužbu osporio, no u prilog mu nisu išli ni materijalni dokazi niti iskazi svjedoka, koji su svi ovog zaštitara, kao i oštećeni, u policiji prepoznali kao napadača.

– U ovom postupku su također saslušani svjedoci trojica koja su bila u društvu s tužiteljem kritične zgode, koje su u svojim iskazima opisali da se u blizini društva u kojem su se nalazili svjedoci i tužitelj nalazila još jedna grupa mladih ljudi, između kojih je došlo do nekog komešanja u što su se pojavili redari kojima se nitko iz društva tužitelja nije obraćao bilo kakovim pogrdnim riječima niti ih izazivao da reagiraju i prema društvu tužitelja, s time da je jedan svjedok iskazao da je tužitelj dobio udarac od tuženika i to nogom u lijevu nadlakticu nakon čega je pao – obrazložio je sud dodajući i kako je drugi svjedok također zadobio od redara udarac u trbuh te mu je bio izbijen zrak, pa je pao, nakon što je ustao vidio je tužitelja kako leži na podu i drži se za ruku, a onda mu je tužitelj rekao da je dobio udarac nogom i pao.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest