Župan Vučić dva mjeseca ne odgovara na zamolbu za sastanak o besplatnim udžbenicima – u ponedjeljak ga očekuje prosvjed?

I dok je Grad Karlovac još prije tri mjeseca, doduše djelomice, pristao na prijedlog za besplatne udžbenike pa svim učenicima osigurao bar radne bilježnice, začetnici te akcije s karlovačkim županom još nisu uspjeli dogovoriti ni sastanak.

Kako duže od dva mjeseca odgovor na zamolbu za sastankom nikako ne stiže, u ponedjeljak bi u Županiji, ili ispred nje, mogao biti – prosvjed.

– Pisano smo zamolili župana 18. studenog 2016. da organizira sastanak kako bismo njemu i suradnicima predstavili model za besplatne udžbenike za sve učenike na području Karlovačke županije. Odgovora još nema, iako sam u međuvremenu zvala njegov ured, podsjećala na tu zamolbu i pitala za sastanak. Zvala sam i danas, obećali su da će se javiti sutra, a ako ne stigne do ponedjeljka odgovor, sjedit ću ispred ureda sve dok me ne primi. Mogu se osigurati besplatni udžbenici za sve učenike i želimo da Županija to napravi za sljedeću školsku godinu kad već nije za ovu, kazala je organizatorica akcije za besplatne udžbenike Marina Novaković Matanić.

Prosvjeda, dakle, ne mora biti uspiju li se organizatori akcije i županovi suradnici dogovoriti – ne za besplatne udžbenike već za datum i vrijeme sastanka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest