MORH s hrvatskim proizvođačima potpisao ugovore vrijedne 230 milijuna kuna, među njima i karlovački HS Produkt

Ministarstvo obrane danas je s hrvatskim tvrtkama – proizvođačima vojne opreme potpisalo ugovore vrijedne oko 230 milijuna kuna. Ugovori su, kažu u MORH-u, potpisani s 34 tvrtke koje će za potrebe Oružanih snaga RH  proizvesti odjeću, obuću, naoružanje, kao i prehrane i osiguranja vojnika.

Među njima je i karlovački HS Produkt čiji je direktor Željko Pavlin prilikom potpisivanja istaknuo da s Ministarstvom obrane imaju vrlo uspješnu suradnju na razvoju hrvatskih proizvoda.

– Iskustvo i sinergija hrvatske vojne industrije i hrvatskih oružanih snaga neizmjerno je važna i dovela je do velikih rezultata. Pozdravljamo i daljnju suradnju te budući razvoj na proizvodima, zaključio je Pavlin.

Osim nabave naoružanja, ugovoreno je oko 400 različitih vrsta roba i usluga, od čega preko 10.500 pari obuće, oko 6.000 kompleta borbenih odora, preko 1.500 kom donjeg rublja, preko 35.000 pari čarapa, oko 500 kaciga i dr. U ove projekte uključeno je više od 30 proizvođača, a na tim poslovima radit će preko 5.000 radnika.

– Ovakva suradnja pokazuje kako MORH nije samo potrošač, već i generator razvoja, promotor vrhunskih hrvatskih proizvoda, rekao je ministar Damir Krstičević te dodao da Hrvatska vojna industrija upravo na ovakav način u suradnji s Oružanim snagama Republike Hrvatske dobiva reference koje otvaraju vrata zahtjevnih svjetskih tržišta.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest