Prokazao ga “šegrt” – okorjeli lopov maloljetnika učio krasti, a ovaj ga “cinkao” policiji

foto ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv Z. Đ. (25) iz Vojnića jer je krajem 2015. u društvu jednog maloljetnika počinio dvije teške krađe, a jedna je ostala na pokušaju.

Terete ga da je u Cerovcu Vukmanićkom nasilno otvorio kupaonski prozor u prizmelju kuće vlasnika M. K. te ukrao TV marke LG, a nekoliko dana kasnije da je u noćnim satima u Brezovoj Glavi provalio u benzinsku postaju koja se nalazi uz državnu cestu D-1 te ukrao 41 šteku cigareta, te četiri kanistra motornog ulja, sve ukupne vrijednosti 9.600 kuna. Pokušao je provaliti i u kontejner smješten kraj benzinske postaje, ali nije uspio razvaliti lokot.

U istrazi je okrivljeni porekao kaznena djela, tvrdeći da se njegov maloljetni pomagač sve izlagao. A rekao je istražiteljima da je okrivljenoga upoznao kada je ovaj izašao iz zatvora te da ga je prislio da čini kaznena djela, pokazujući mu kako se krade.

ODO za okrivljenika traži godinu i tri mjeseca zatvora s obzirom da je do sada pravomoćno osuđivan u više navrata za slična kaznena djela.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest