Mladi kulturom osvajaju grad – Radićeva postala i “gerilska” javna galerija, mladi umjetnici postavili prve slike

Platforma F12 nova je inicijativa koja se uključuje u neformalnu “okupaciju Radićeve”. Riječ je o ideji tri mlade Karlovčanke – Anđele Žapčić (Tally Rayne Adams), Anamarije Podrebarac i Alenke Mance, koje su pokrenule prvu “gerilsku” javnu galeriju u Radićevoj ulici.

Riječ je o inicijativi za promociju i razmjenu umjetnosti sa svrhom revitalizacije i skretanja pažnje na kapacitete neobnovljenih i napuštenih gradskih lokacija. Simbolični početak u Radićevoj ulici, čime se platforma uključila u “okupaciju”, slijedit će nove gerilske galerije na drugim lokacijama. Svojim su radovima projekt u Radićevoj započeli Tally Rayne Adams, Mario Šimić i Ranko Ajdinović.

No, sudjelovati mogu svi, na način da postave svoje djelo s oznakom F12 i kontakt informacijama na označenu zonu. Djela se prije prepuštanja publici fotografski dokumentiraju, a sadržaji koji se dijele ne moraju biti slike i fotografije – mogu to biti i stripovi, kratke priče pa čak i neautorski sadržaji poput starih knjiga.

Podsjetimom već u petak na istoj lokaciji održava se i prva ovogodišnja “Okupacija Radićeve” uz koncert benda Carlstadt Acoustic Trio, izložbu fotografija mladih nizozemskih fotografa, gostovanje slikara Martina Bosiljevca i kratku priču na poklon svim posjetiteljima.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest