Glazbeni paviljon, vrijedan 1,1 milijun kuna, stiže u Šetalište dr. Franje Tuđmana najkasnije do 20. svibnja, dan prije izbora

– Vjerujem da će Karlovac biti prepoznatljiv i po ovom Glazbenom paviljonu, a oplemeniti ga Glazbena škola i pjevačka društva, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić na današnjem obilježavanju službenog početka radova na izgradnji Glazbenog paviljona u Šetalištu dr. Franje Tuđmana.

Bit će u obliku osmerokuta, dimenzija 9×9 metara, s 8 stupova, kamenim podom pozornice metar izdignutim kako bi u tom prostoru bilo spremište rekvizita i stolica, visok 7,5 metara, ogradom od lijevanog željeza, s površinom od 53 četvorna metra. Vrijedan je 1,1 milijun kuna i davna je želja Karlovčana, posebno PHPD Zora i stanovnika GČ Zvijezda.

– Bit će nešto manji od onog zagrebačkog, od kovanog željeza na kojem će biti i lira, koja simbolizira Zoru. Rok za dovršetak radova je 20. svibanj, ali kako je ovo vrlo frekventna lokacija, dogovor je s izvođačem da racionalizira i ubrza gradnju, rekla je pročelnica Martina Furdek Hajdin.

Radove izvode AB gradnja i Ena, pod nadzorom Projektnog biroa Vinski. Bit će gotovi bar dan prije lokalnih izbora, koji su 21. svibnja, a Paviljon doći na mjesto gdje je davno i bio, da bi ga potom zamijenila fontana pa cvijetnjak.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest